Matcha tiramisu
Hozzávalók
- 250 g mascarpone
- 250 g babapiskóta
- 50 g sárgabarack (konzerv is jó)
- 17 teáskanál matcha teapor (csapott)
- 3 db tojás
- 150 g cukor
- 1 dl szaké (vagy édes fehérbor)
Elkészítés
1. Elkészítjük a zöldteát. A fenn megadott mennyiségből6 g-ot, azaz6 csapott teáskanálnyit forráspont alatt lévő, 3 dl vízbe tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a szakét vagy bort. Félretesszük.
2. Szétválasztjuk a tojássárgákat a fehérjétől. A sárgákhoz adjuk a cukor felét, és géppel fehéredésig habosítjuk és belekevrjük a mascarponét. Ekkor kettéválasztjuk.
3. Az egyik felébeszitáljunk10 g,10 tk zöldteát. Keverjük csomómentesre. Apró pöttyök előfordulhatnak, de ez nem baj.A tea gyártmányától függően a szín ilyenkor a halvány mentától az erős fűzöldig változhat. A matcha csak akkor lesz intenzív zöld, ha nedvességet kap. A másik felébe keverjük bele az előtte pürésített sárgabarackot. Ha szeretnénk, természetesen tehetünk bele több zöld tea port, ezt kóstolással ellenőrizzük, mennyire szeretnénk intenzívre készíteni.
4. Kezdjük el felverni a tojásfehérjét. Amikor már félig keményre vertük, de még elég laza, kezdjük el belekeverni a cukor másik felét apránként. Addig keverjük, amíg a hab szép csúcsokat képez, és a tálat oldalra döntve nem mozdul, vagy alig.
5.A hab egyik felét forgassuk bele a zöld, a másik felét a sárga krémbe.
6. Vegyünk egy 20x25-ös kisméretű tepsit. A babapiskótát talpukkal1-2 másodpercre mártsuk a szakés zöldteába, de ne áztassuk el teljesen. Tegyünk egy réteget a tepsi aljára.
7. Erre kenjük a zöld krémet.
8. Tegyük le a következő sort. Erre kerüla barackos krém.
9. A tetejét szórjuk meg a maradék 1 g zöldteával szitálva, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára!
10. Másnap fogyasztható. Addigra a piskóta felszívjaa maradék nedvességet a krémekből, és szeletelhető lesz (ezért ne áztassuk el teljesen). Kockákra vágva tálaljuk.