close
FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!

Mire jó a matcha?

ENERGIZÁL

A matcha tea természetes koffeintartalmának köszönhetően tízszer erősebb, mint a filteres zöldteák bármelyike, így frissen tartja az elméd, akár 8-10 órára fokozott energiaszintet biztosít, fáradtság- és stresszűző hatású, valamint stabilizálja a koleszterinszinted és a vérnyomásod. 

 

ANTIOXIDÁNSOKBAN GAZDAG

71%-al több vitamint tartalmaz mint a narancs, továbbá antioxidáns tartalma 143%-al több, mint amit a napi étkezések során közvetlenül az élelmiszerekből juttatsz a szervezetedbe. Bizonyítottan lassítja az öregedés folyamatait, erősíti az immunrendszered és még a száraz bőr ellen is véd.

 

FOGYASZT

A matcha tea milyenségénél fogva vízhajtó hatású, remek étvágycsökkentő, illetve zsírégetésre és meregtelenítésre is fogyaszthatod. Segít az állóképességed növelésében, rendszeres fogyasztása elősegíti a fogyást, valamit kávé helyett is tökéletes alternatíva.

 


 

TÖRTÉNETE

A matcha teát a japán buddhista szerzetesek kezdték el temeszteni a 12. században, így csaknem 950 éve a japánok tradícionális zöldteája, mely számos, jótékony egészségügyi és élettani hatásának köszönhetően, egyre népszerűbb szücsölnivaló szerte a világon.

Legtöbbször por formában találkozhatsz vele - többek között nálunk is -, így gyakorlatilag bármihez hozzákeverheted, amihez csak jól esik: fagyihoz, zabkásához, fehérjeturmixhoz, brownie tésztához, gyümölcs joghurtokhoz, ráadásul mindezt kellemetlen utóíz nélkül, hiszen ízle lágy és krémes.

Fogyasztását akár hidegen, akár melegen, a klasszikus citrom-cukor-méz kombinációval javasoljuk, de natúran, vagy akár szörppel keverve is szuper párost alkot.

A matcha teát gyakran hamisítják (többnyire Kínában) így azt javasoljuk, hogy vásárlás előtt megfelelően és körültekintően tájékozódj a származásáról.

Azonban van egy jó hírünk is, hiszen nálunk CSAK és kizárólag erdeti, Japánból származó matcha teákkal találkozhatsz.