Matcha sajttorta
Hozzávalók
- 20 dkg kekszmorzsa
- 10 dkg vaj (olvasztott)
- 170 g krémsajt (vagy mascarpone)
- 2 dl habtejszín
- 3 ek cukor (lehet vaníliás is)
- 1 csomag habfixáló (vagy zselatin)
- 1 db citrom (leve és reszelt héja)
- 3 teáskanál matcha teapor
Elkészítés
1. Bármilyen (tetszőleges) kekszet összetörünk, aprítunk.
2. A tortaformába simítjuk, és az olvasztott vajjal elkeverjük.
3. A tejszínhabot felverjük (ha habfixálót használunk, azt a végén beleszórjuk).
4. A sajtkrémet elkeverjük a pár kanál meleg vízzel vagy tejszínnel elkevert Matcha porral.
5. A tejszínhabot beleforgatjuk a zöld krémbe, ráhalmozzuk a kekszalapra.
6. Hűtőben kb. fél-egy órát tartjuk.